Пребарување
Сите категории
  Menu Close
  RSS

  Блог

  За децата кои одат во градинка
  Коментари (1) За децата кои одат во градинка

  Сите деца кои одат во градинка имаат и уживаат во различни придобивки од таквата средина. Децата стекнуваат искуство и вештини со кои ќе бидат подготвени за училиште и во идната академска кариера. Во градинката тие се учат како да се однесуваат под авторитет во институции кои се наменети за нивно об...

  Едукативни игри за дете од 6 месеци до една година
  Едукативни игри за дете од 6 месеци до една година

  Игрите не се само забавно поминување на времето за нашите најмали. Со нивна помош, децата го запознаваат светот и се здобиваат со ново знаење. Покрај тоа, не зборуваме за модерни играчки и гаџети со кои зафатените родители ги исполнуваат своите деца, туку за едукативни игри со тато и мама. Ваквите игри промовираат концентрација и го зголемуваат истражувачкиот интерес на детето.

  Развивање на интелигенцијата преку игра
  Коментари (607) Развивање на интелигенцијата преку игра

  Она што е помалку познато е тоа дека за развојот на  функционалното мислење најзначаен период е од третата до седмата година.  Имено, 50% од синапсите (врски меѓу невроните) се развиваат до петтата  година, до седмата нешто преку 70%, за тој процент во дванаесеттата  година да изнесува 95%. Останатите 5%  се развиваат и обновуваат до  крајот на животот. Знаејќи дека интелектуалните способности се во  директна врска со бројот на синапси, непотребно е да се нагласува  колкаво е значењето да се поттикнува нивниот развој во раното детство.

  Секојдневни 7 намирници за појак имунитет
  Коментари (631) Секојдневни 7 намирници за појак имунитет

  Преку целата година се трудиме сите, а најповеќе за своите деца, да имаме одличен и јак имунитет. Овој временски период е период кога треба сите повеќе да внимаваме на нашето здравје. Во прилог ви откриваме седум намирници од нашата секојдневна кујна, кои со правилна употреба при исхрана, би можеле да имаме одличен имунитет.

  Мајчиното млеко содржи имунолошки клетки
  Коментари (742) Мајчиното млеко содржи имунолошки клетки

  Поред новите истражувања и студии, докажано е дека детето директно добива имунолошки клетки преку мајчиното млеко.